Zgodovina Alfa Romea se je začela leta 1906, ko je pionir avtomobilov Alexandre Darracq ustanovil podjetje, ki je prodajalo avtomobile. Podjetje se je nahajalo v Portellu, blizu Milana. Leta 1909 je začela avtomobilska montaža

Zgodovina Alfa Romea
Alexandre Darracq je imel finančne težave, leta 1910 pa so ga kupili lokalni podjetniki iz Lombardije, potem pa ga imenovali Alfa, ime pa je bilo kratica za Anonima Lombarda Fabbrica Automobili. Med prvo svetovno vojno so oblasti prisilile obrat v vojaško proizvodnjo. Leta 1918 je prevzel vodenje inženirja Nicole Romea. Od njegovega imena je nastal drugi del imena Alfa Romeo.

Leta 1933 je Alfa Romeo kupila državna organizacija IRI (Instituto Riconstruzione Industriale), medtem ko je ohranila popolno avtonomijo.

Družba Alfa Romeo že več let izstopa z uporabo proizvedenih avtomobilskih motorjev v bokserju. Po pridobitvi podjetja IRI, ki ga je podjetje FIAT izvedlo novembra 1986, smo zaradi gospodarnosti opustili proizvodnjo tovrstnih motorjev. Med vozili sta bili tovornjaki, trolejbusi in kombiji. V 40. in 50. letih so med drugim proizvedli trolejbuse Alfa Romeo 110 AF in Alfa Romeo 140 AF. Podjetje je izdelalo tudi SUV vozila Alfa Romeo Matta. Znamke avtomobilov večinoma stilizira Carrozzeria Pininfarina.

Spomladi leta 2014 je Fiat uradno napovedal načrt revitalizacije Alfa Romea, tako da naj bi letna prodaja narasla s 70 tisoč avtomobilov v letu 2013 na 400 tisoč leta 2018. Italijani nameravajo uresničiti ta cilj in uvesti nove modele. Prvi, to je Giulia, naj bi se pojavil v drugi polovici leta 2015. V naslednjih letih je njegov prvi nastop sedem novih modelov, vse s pogonom na zadnji kolesi.

Vir: https://en.wikipedia.org/

VIN Številka vašega Alfa Romeo najdete tukaj.
Ne pozabite, da pred nakupom preverite zgodovino vozila. To storite tako, da spodaj vnesete številko VIN Alfa Romeo: